Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Párolt fácánsült erdei gombás, kakukkfüves mártásban, kelkáposztás baconos csuszatésztával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (4 személyre)

  •  1 db fácán
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 cs. petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg csuszatészta
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 4 levél kelkáposzta
  • 20 dkg erdeigomba- keverék
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek. liszt
  • 5 dkg vaj
  • só, bors 

 

Elkészítési mód: A jól megtisztított fácánt és zöldségeket enyhén sós vízben félpuhára pároljuk, a levét félrerakjuk. A kelkáposztaleveleket megpároljuk, hagyjuk kihűlni, szétterítjük, és a menet közben kifőzött csuszatésztát rárakjuk és feltekerjük. Éles késsel keresztbe 5 cm-es vastagságúra felszeleteljük. Egyenként bacon szalonnával betekerjük, és sütőben addig sütjük, amíg a szalonna meg nem pirul. A félig főtt fácánt feldaraboljuk, tepsibe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és 150 °C előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Menet közben az apróra vágott kakukkfüvet és vöröshagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombakeveréket, zsírjára sütjük, liszttel megszórjuk, jól összekeverjük, azután a leszűrt 2 dl enyhén sós fácánlevessel felöntjük és készre főzzük. Esztétikusan tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben