Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sült kacsacomb hagymás pirított burgonyával fehérboros párolt almával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db kacsacomb
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 szál répa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db héjától tisztított paradicsom
  • 80 dkg burgonya
  • 2 ek. olívaolaj
  • 4 db alma
  • 4 dl fehérbor
  • 2 kk. nyírfacukor
  • 80 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg liszt
  • só, bors
  • 2 dl olaj (a burgonya és a hagymasütéshez)

Elkészítési mód:
A kacsacombot megtisztítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük és egy lábasba kevés olajon forgatva pirosra sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított tisztított zöldségeket és ismét megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassú tűzön félpuhára pároljuk. Tepsibe rakjuk, a tetejét olívaolajjal meglocsoljuk és 180 °C –os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Menet közben a burgonyát megtiszítjuk és kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Lecsurgatjuk, és olajon pirosra sütjük. A hagymát héjától megtiszítjuk, karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk és olajban megsütjük. Az alma közepét egészben kiszúrjuk, fehérborral felöntjük, nyírfacukorral ízesítjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Felszeletelve a kacsacomb valamint a hagymás pirított burgonya mellé ízlésesen tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben