Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kapros töltött káposzta Silver Major módra

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg debreceni kolbász
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 kg savanyú aprókáposzta
  • 1 kg savanyú káposztafej (8-10 levél)
  • 3 dkg kalocsai édes-nemes őrölt paprika
  • 2 ek. liszt
  • 5 dl paradicsomlé
  • 2 ek. mangalicazsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • só, bors

Töltelék:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg kalocsai édes-nemes őrölt paprika
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 cs. kapor
  • 2 ek. mangalicazsír
  • só, őrölt bors, őrölt kömény

Elkészítési mód:
Töltelék: A húst, a rizst és a mangalicazsírt összegyúrjuk a péppé zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel és kaporral. Fűszerezzük, ízesítjük: őrölt borssal, őrölt köménnyel, őrölt paprikával és sóval.
Töltés: A savanyított káposztalevelek torzsáját levágjuk, hogy könnyen hajlíthatók legyenek. A levél keskenyebb végére helyezzük a tölteléket, az egyik felét ráhajtjuk, majd a másik felét feltekerjük és a mutatóujjunk segítségével benyomkodjuk. (Megj.: Ne töltsük feszesre a káposztaleveleket, legyen helye a rizsnek megdagadni!)
Felkészítés: Egy lábasba 1 ek. mangalicazsíron megdinszteljük a finomra vágott hagymát és belerakjuk az apró savanyú káposzta felét, majd körkörösen rakjuk a töltelékeket, ezt követően a savanyú aprókáposzta másik felével letakarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A tetejét megszórjuk kalocsai őrölt paprikával. 2-3 órán át lassú lángon főzzük. A folyadékot folyamatosan pótoljuk.
Paradicsomos-rántás: Menet közben barna rántást készítünk. Egy serpenyőben 1 ek. mangalicazsíron a lisztet állandó keverés mellett kávébarnára pirítjuk, majd paradicsomlével felöntjük, simára keverjük és félrerakjuk.
Amikor megfőtt a káposzta, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Leszedjük a tetejéről az aprókáposztát, kiszedjük a töltelékeket és félrerakjuk. A tetejéről levett aprókáposztát visszarakjuk, beleöntjük a paradicsomos-rántást és állandó kevergetés mellett 20 percig tovább főzzük, majd visszarakjuk a töltelékeket. Lassú tűzön óvatosan egy forralás után tálaljuk. A szalonnát bevagdaljuk, a debreceni kolbászt karikákra vágjuk és megsütjük. Tálalásnál a töltelékeket ízlés szerint egymás mellé sorba rakjuk, leöntjük aprókáposztával, meglocsoljuk tejföllel, azután debreceni kolbászkarikákkal, kakastaréjjal és kaporvirággal díszítjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben