Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fűszeres tejfölben sült csirkemell pirított karikaburgonyával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 80 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 cs. friss kakukkfű
  • 3 levél friss bazsalikom
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 2 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:

A csirkemellet hosszába négyfelé osztjuk, megmossuk, sózzuk és olívaolajjal bekenjük, majd tepsibe rakjuk. A friss zöldfűszereket finomra vágjuk, tejföllel összekeverjük, azután sóval ízesítjük, őrölt szegfűszeggel illatosítjuk, ezt követően bekenjük vele a húst. 180 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Menet közben a burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük, ezután egy tepsibe egyenletesen elterítjük. Olívaolajjal meglocsoljuk és 200 °C-os előmelegített sütőben pirosra sütjük. A csirkemelleket fölszeleteljük, ízlésesen tányérra helyezzük, mellé köretként pirított burgonyát tálalunk és kakukkfűvel díszítjük. Házi savanyúságokat javaslok hozzá.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben