Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Hurka Silver módra

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (1 kg-hoz):

  • 50 dkg sertésfejhús fülével
  • 10 dkg vese
  • 10 dkg máj
  • 10 dkg nyelv
  • 10 dkg rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg zsír
  • 1 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
  • 1 kk. őrölt bors
  • 2 dkg só

Elkészítési mód:
A fejhúst és a nyelvet a belsőségekkel enyhén sós vízben megfőzzük, majd kivesszük. Ugyanebben az abalében megfőzzük a rizst és lehűtjük. Hozzáadjuk a hagymát, paprikával, fokhagymával, borssal fűszerezzük. Hurkatöltő segítségével vékonybélbe töltjük és kb. 85 °C-on 30 percig abáljuk, majd kiszedjük, hagyjuk kihűlni.
Sütési tanács:
A kolbászt és a hurkákat hideg vízbe mártjuk, így nem fognak szétpukkadni. Kevés zsiradékban sütőben 120 °C -on pirosra sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben