Hozzávalók (1 kg-hoz):
50 dkg sertésfejhús fülével
10 dkg vese
10 dkg máj
10 dkg nyelv
10 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dkg zsír
1 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
1 kk. őrölt bors
2 dkg só
Elkészítési mód:
A fejhúst és a nyelvet a belsőségekkel enyhén sós vízben megfőzzük, majd kivesszük. Ugyanebben az abalében megfőzzük a rizst és lehűtjük. Hozzáadjuk a hagymát, paprikával, fokhagymával, borssal fűszerezzük. Hurkatöltő segítségével vékonybélbe töltjük és kb. 85 °C-on 30 percig abáljuk, majd kiszedjük, hagyjuk kihűlni.
Sütési tanács:
A kolbászt és a hurkákat hideg vízbe mártjuk, így nem fognak szétpukkadni. Kevés zsiradékban sütőben 120 °C -on pirosra sütjük.