Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Májas hurka

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

-Májas hurka (340 kcal/10 dkg)
  Hozzávalók (1 kg-hoz):

  • 20 dkg húsos tokaszalonna
  • 50 dkg máj
  • 20 dkg tüdő
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dkg kalocsai édes-nemes őrölt paprika
  • 1 kk. majoránna
  • 2 dkg só

Elkészítési mód: 
Sós vízben megabáljuk a húsos tokaszalonnát, a májat, a tüdőt, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni és ledaráljuk. Ugyanebben az abalében megfőzzük a rizst és lehűtjük. Ledaráljuk a tokaszalonnát és a belsőségeket, azután hozzáadjuk a zsíron megpirított, apróra vágott hagymát, a főtt rizst, a fűszereket, összekeverjük és betöltjük vékonybélbe. 80-90 °C –os abalében kb. 40-50 percig abáljuk, majd hagyjuk kihűlni. 

  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben