Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Grillezett afrikai harcsafilé ropogós rákfarokkal, konfitált fokhagymával, párolt rizzsel

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg afrikai harcsafilé
  • 15 dkg garnélarák
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • ½ dl olívaolaj (a fokhagyma konfitáláshoz)

Elkészítési mód:
A harcsafiléket és a garnélarákokat olívaolajjal bekenjük, sóval meghintjük, majd rostlapon ropogósra pirítjuk. A gerezdekre szedett fokhagymát héjától megtiszítjuk és olívaolajjal felöntjük. Kis lángon melegítsük gyöngyözésig és tartsuk forráspont alatt addig, amíg a gerezdek üvegessé válnak és megpuhulnak (kb. 60-70 °C-on, 30 percig). Citrommal és petrezselyemzöldjével ízlésesen tálaljuk.

Párolt rizs (260 kcal/fő)
Hozzávalók:(4 személyre)

  • 32 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. A főétel mellé formázva tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben