Hozzávalók: (4 személyre)
80 dkg afrikai harcsafilé
15 dkg garnélarák
1 fej fokhagyma
1 ek. olívaolaj
½ dl olívaolaj (a fokhagyma konfitáláshoz)
só
Elkészítési mód:
A harcsafiléket és a garnélarákokat olívaolajjal bekenjük, sóval meghintjük, majd rostlapon ropogósra pirítjuk. A gerezdekre szedett fokhagymát héjától megtiszítjuk és olívaolajjal felöntjük. Kis lángon melegítsük gyöngyözésig és tartsuk forráspont alatt addig, amíg a gerezdek üvegessé válnak és megpuhulnak (kb. 60-70 °C-on, 30 percig). Citrommal és petrezselyemzöldjével ízlésesen tálaljuk.
Párolt rizs
Hozzávalók:(4 személyre)
32 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. A főétel mellé formázva tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.