topbar
fejlec01

foetel Kakukkfüves fácánsült vargányagombával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

1 db fácán

10 dkg szeletelt bacon szalonna

20 dkg vargányagomba

3 szál kakukkfű

1 db zeller

4 csomó zöld spárga

1 dl olívaolaj

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek. liszt

Elkészítési mód:

A jól megtisztított fácánt egészben a tisztított vöröshagymával, a fokhagymával, a zellerrel és a kakukkfűvel enyhén sós vízben félpuhára főzzük, a levét leszűrjük és félrerakjuk. A spárgát 10-15 perc alatt vízben félpuhára főzzük és baconszalonnába tekerjük. A félig főtt fácánt feldaraboljuk, sóval meghintjük, tepsibe rakjuk, a baconszalonnába tekert spárgával együtt, olívaolajjal meglocsoljuk és 150 °C előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A vargányagombát apróra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, liszttel megszórjuk, majd a leszűrt fácánhús levével felöntjük és puhára pároljuk. Az egészet esztétikusan tálaljuk, friss kakukkfűvel díszítjük.
      

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben