Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Kakukkfüves fácánsült vargányagombával, baconbe tekert spárgával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 db fácán
  • 10 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 20 dkg vargányagomba
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 db zeller
  • 4 csomó zöld spárga
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt

Elkészítési mód:
A jól megtisztított fácánt egészben a tisztított vöröshagymával, a fokhagymával, a zellerrel és a kakukkfűvel enyhén sós vízben félpuhára főzzük, a levét leszűrjük és félrerakjuk. A spárgát 10-15 perc alatt vízben félpuhára főzzük és baconszalonnába tekerjük. A félig főtt fácánt feldaraboljuk, sóval meghintjük, tepsibe rakjuk, a baconszalonnába tekert spárgával együtt, olívaolajjal meglocsoljuk és 150 °C előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A vargányagombát apróra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, liszttel megszórjuk, majd a leszűrt fácánhús levével felöntjük és puhára pároljuk. Az egészet esztétikusan tálaljuk, friss kakukkfűvel díszítjük.