Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fogasszelet és garnélarák hollandi mártással felül sütve, pirított zsemlemorzsás nudlival

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Fogasszelet és garnélarák hollandi mártással felül sütve (450 kcal)


Hozzávalók:

  • 40 dkg fogasfilé
  • 20 dkg garnélarák
  • 1 ek. olaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1/2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • só, őrölt fehér bors

Elkészítési mód:
A vajat felolvasztjuk, tetejéről az írót eltávolítjuk, a későbbi felhasználásig meleg helyre tesszük. A tojások sárgáját és a tejszínt habüstbe tesszük, majd vízgőz felett habverővel, gyors mozdulatokkal habosra verjük. A gőzről levéve tovább keverjük, fokozatosan hozzácsurgatjuk a vajat, sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
A halat négyfelé szeleteljük, besózzuk és a rákokkal együtt egy teflon serpenyőben olajon megpirítjuk. Négy darab rákot félreteszünk. A halakat tepsibe rakjuk, rátesszük a rákokat és a menet közben elkészített mártással leöntjük. 170 °C-os előmelegített sütőben (vagy szalamanderban) szép aranysárgára sütjük. A pirított zsemlemorzsás nudlival tálaljuk. Citrommal, rákkal és paprikával díszítjük.

Pirított zsemlemorzsás nudli (450 kcal/fő)

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek. olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg vaj
  • csipet só

Elkészítési mód:

Az egészben megfőzött, hámozott burgonyát, krumplinyomón áttörjük, majd langyosodásig hagyjuk hűlni. Rászórjuk a lisztet, sóval ízesítjük, majd ráütjük a tojást, azután összegyúrjuk. Lisztezett deszkán nyújtófával kinyújtjuk és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk és rudat sodrunk belőle, majd késsel 1 cm-esre daraboljuk. A darabokat lisztezett tenyérrel óvatosan sodorjuk. A nudlikat enyhén sós lobogó vízben 2-3 perc alatt kifőzzük és szűrőlapáttal egy tálra kiszedjük. Olívaolajjal meglocsoljuk és hagyjuk kihűlni. Menet közben a zsemlemorzsát vajon egy serpenyőbe megpirítjuk, majd belerakjuk a nudlit, összekeverjük és tovább pirítjuk.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben