Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Cvekedlivel töltött rozmaringos kacsacomb vele sült egész burgonyával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (4 személyre):

  •  4 db hízott kacsacomb
  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg csuszatészta
  • ¼ fej káposzta
  • 4 db alma
  • 1 ek. cukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. olaj
  • 4 szál friss rozmaring
  • só, bors

Elkészítési mód:
Az egész kacsacombokat jól megtiszítjuk, besózzuk, kifilézzük és folk-packon keresztül kiklopfoljuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, félrerakjuk. A káposztát vékony szeletekre vágjuk, majd olajban karamellizált cukron lepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt megpároljuk. Négy darab alufóliára egy-egy szál rozmaringot teszünk, rárakjuk a kiterített kacsacombokat, a szélét simára kevert tojással körbekenjük, azután elosztjuk rajta a tésztát, a káposztát és felcsavarjuk, széleit összenyomkodjuk, majd alufóliába becsomagoljuk. 180 °C-os előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Menet közben a héjától megtisztított burgonyát egészben, enyhén sós vízben megfőzzük. A töltött kacsacombokat a tepsiből kivesszük, az alufóliából kibontjuk. Az alma közepét kiszúrjuk, karikákra szeleteljük, mézbe mártjuk, tepsibe rakjuk, a húst rárakjuk és mellé burgonyát. Olajjal meglocsoljuk és 180 °C –on szép aranybarnára sütjük. Tálaláskor a töltött húst hosszába kettévágjuk, a mézes almaszeletekre tesszük, rozmaringgal díszítjük, és egészben sült burgonyával kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben