topbar
fejlec01

foetel Sertéspecsenye különleges májraguval sült zöldségekkel

 

Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg sertéscomb

20 dkg sertésmáj

1 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros)

1 db padlizsán

40 dkg gombafej

1 db cukkini

1 cs. újhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

1 szál friss rozmaring

1 ek. őrölt szegfűszeg

1 ek. őrölt fahéj

2 ek. olaj

só, bors

 

Elkészítési mód:

Egy edényben az olívaolajat felforrósítjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, a petrezselyemzöldet, majd egészbe belerakjuk a sóval és borssal bedörzsölt sertéscombot. Folyamatosan átforgatjuk úgy, hogy mindenhol kifehéredjen. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és félpuhára főzzük, majd előmelegített 150 °C-os sütőben szép aranybarnára sütjük. A májat és a paprikát kockákra vágjuk, megmossuk, serpenyőbe rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, friss rozmaringgal, szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk. Fedő alatt megpároljuk és sóval ízesítjük. Menet közben a padlizsánt és a cukkinit karikákra vágjuk, majd az újhagymával és a gombafejekkel együtt mind a két oldalát roston megsütjük. Az egészben sült pecsenyét éles késsel felszeleteljük, különleges májraguval és roston sült zöldségekkel tálaljuk.
   

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben