Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertéspecsenye különleges májraguval, sült zöldségekkel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg sertéscomb
  • 20 dkg sertésmáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros)
  • 1 db padlizsán
  • 40 dkg gombafej
  • 1 db cukkini
  • 1 cs. újhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 ek. őrölt szegfűszeg
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
Egy edényben az olívaolajat felforrósítjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, a petrezselyemzöldet, majd egészbe belerakjuk a sóval és borssal bedörzsölt sertéscombot. Folyamatosan átforgatjuk úgy, hogy mindenhol kifehéredjen. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és félpuhára főzzük, majd előmelegített 150 °C-os sütőben szép aranybarnára sütjük. A májat és a paprikát kockákra vágjuk, megmossuk, serpenyőbe rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, friss rozmaringgal, szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk. Fedő alatt megpároljuk és sóval ízesítjük. Menet közben a padlizsánt és a cukkinit karikákra vágjuk, majd az újhagymával és a gombafejekkel együtt mind a két oldalát roston megsütjük. Az egészben sült pecsenyét éles késsel felszeleteljük, különleges májraguval és roston sült zöldségekkel tálaljuk.
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben