Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg sertéscomb
20 dkg sertésmáj
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros)
1 db padlizsán
40 dkg gombafej
1 db cukkini
1 cs. újhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 szál friss rozmaring
1 ek. őrölt szegfűszeg
1 ek. őrölt fahéj
2 ek. olaj
só, bors
Elkészítési mód:
Egy edényben az olívaolajat felforrósítjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, a petrezselyemzöldet, majd egészbe belerakjuk a sóval és borssal bedörzsölt sertéscombot. Folyamatosan átforgatjuk úgy, hogy mindenhol kifehéredjen. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és félpuhára főzzük, majd előmelegített 150 °C-os sütőben szép aranybarnára sütjük. A májat és a paprikát kockákra vágjuk, megmossuk, serpenyőbe rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, friss rozmaringgal, szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk. Fedő alatt megpároljuk és sóval ízesítjük. Menet közben a padlizsánt és a cukkinit karikákra vágjuk, majd az újhagymával és a gombafejekkel együtt mind a két oldalát roston megsütjük. Az egészben sült pecsenyét éles késsel felszeleteljük, különleges májraguval és roston sült zöldségekkel tálaljuk.