Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos fokhagymás rackabárány-pecsenye hagymaraguval, sült édesburgonyával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg báránycomb
  • 60 dkg édes burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej zeller zöldjével
  • 3 szál friss rozmaring
  • ½ dl olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • szemes bors, só

Elkészítési mód:
A megtisztított combot besózzuk, olívaolajjal bekenjük, lábasba rakjuk, körbe kérget pirítunk. A darabolt fokhagymát, a rozmaringot és a zellert hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és félpuhára pároljuk. A combot kivesszük, a levet leszűrjük és félrerakjuk. A húst olívaolajjal meglocsoljuk, tepsibe rakjuk s 150 °C-os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (Javaslat: sütés közben a félretett húslével locsolgassuk.) Az édes burgonyát és a lilahagymát megtiszítjuk. A burgonyát karikákra vágjuk, és vajon megsütjük. A lilahagymát feldaraboljuk, olajban lepirítjuk, s húslében fedő alatt megpároljuk. Sóval ízesítjük, köretként a sült édesburgonyával együtt a felszeletelt báránycomb mellé ízlésesen tálaljuk, hagymával díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben