Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fokhagymás petrezselyemkéregben sült afrikai harcsafilé karfiolpürével

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg afrikai harcsafilé
  • 2 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 fej karfiol
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 db citrom

Elkészítési mód:
A halat tejben 1 napig hűtőben érleljük. A fokhagymát és a petrezselyemzöldjét sóval ízesítjük és botmixerrel krémesítjük. A halat a krémmel bedörzsöljük és forró olajban mindkét oldalát kérgesre pirítjuk. Menet közben a karfiolt sós vízben megfőzzük, vajon megpároljuk, tejföllel összekeverjük és krumplinyomóval összetörjük. Köretként a hal mellé kaporvirággal és citrommal díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben