Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Harcsaderék roston kapros lecsóval patisszonba töltve, egészben pirított burgonyával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  •  80 dkg harcsaderék
  • 4 db kis patisszon
  • 5 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. kapor
  • 60 dkg burgonya
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 dkg kalocsai őrölt paprika
  • só, bors


Elkészítési mód:
A harcsát megsózzuk, és hűtőben állni hagyjuk. A burgonyát megpucoljuk és egészben enyhén sós vízben megfőzzük, a harcsával, a keresztbe kettévágott belsejétől megtisztított patisszonokkal együtt enyhén beolajozott rostlapra tesszük, és megsütjük. Menet közben elkészítjük a lecsót: a hagymát karikákra, a paprikákat hosszába vágjuk és olajon lepirítjuk, azután hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a finomra aprított kaprot, sóval, borssal ízesítjük, majd őrölt pirospaprikával meghintjük, összekeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A harcsaderekat felszeleteljük, és ízlésesen tálra helyezzük, az egészben sült burgonya és a patisszonba töltött lecsó mellé tálaljuk. Kapor- és paradicsomrózsával díszítjük.
     

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben