Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos báránysült gombás lecsóval, egészben sült burgonyával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg bárány karajfilé
  • 60 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1cs. petrezselyemzöld
  • 3 szál friss rozmaring
  • 2 db paradicsom
  • 3 db zöldpaprika
  • 20 dkg gombafej
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
  • szemes bors, só

Elkészítési mód:
A bárány karajfilét jól besózzuk, olívaolajjal bekenjük, lábasba rakjuk, körbe kérget pirítunk. A darabolt fokhagymát, a rozmaringot, a szemes borsot és a petrezselyemzöldet hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és félpuhára pároljuk. A karajt kivesszük, a levet leszűrjük és félrerakjuk. A burgonyát enyhén sós vízben egészben megfőzzük. A húst és a burgonyát tepsibe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és 150 °C-os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (Javaslat: sütés közben a báránykarajt a félretett húslével locsolgassuk.) Menet közben a kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát és a gombafejeket, zsírjára sütjük, belerakjuk a héjától leforrázott paradicsomot, őrölt pirospaprikával meghintjük, sóval ízesítjük és készre főzzük. Köretként tálaljuk a báránykaraj mellé. Újhagymával, rozmaringgal, finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben