Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Roston sült harcsafilé párolt rizzsel, brokkolis burgonyapogácsával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg harcsafilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:
A harcsafiléket sós, tejes fokhagymás pácban kb. négy órán keresztül hűtőben érleljük. Sütés előtt a harcsafiléket szalvétára rakjuk és a páclevet felitatjuk róla. Olívaolajjal bekenjük mindkét oldalát, majd rostlapon ropogósra pirítjuk. Citromkarikával és szőlőszemekkel díszítve tálaljuk a rizzsel és a brokkolis-burgonyapogácsával.

Párolt rizs (300 kcal/fő)
Hozzávalók:(4 személyre)

  • 32 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj


Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük. Egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. A főétel mellé formázva tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.

 

Brokkolis-burgonyapogácsa (200 kcal/fő)
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg brokkoli
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk és a rózsáira szedett brokkolival együtt enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összenyomkodjuk, majd habverővel pürésítjük. A péppé zúzott fokhagymát olajon fehéredésig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyás brokkoli pürét. Liszttel megszórjuk, ha szükséges sóval ízesítjük, ½ dl tejjel felöntjük, sűrűre főzzük. Lisztezett deszkára kiöntjük, kerek formával pogácsákat szaggatunk azután vajjal kikent tepsibe rakjuk. Menet közben a vajon a lisztet megfuttatjuk, és tejjel felöntjük, simára keverjük, sóval ízesítjük (besamelmártást készítünk). A tejmártással leöntjük a tepsibe rakott pogácsákat. 180 °C-os előmelegített sütőben enyhén pirosra sütjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben