Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Formában sütött rizses hús

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg erdeigomba mix (mélyhűtött)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 petrezselyemzöld
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg mangalica zsír
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítési mód:
A húst, a hagymát, a zöldségekkel együtt felkockázzuk, a fokhagymát és a petrezselyemzöldjét pedig finomra vágjuk. A gombával együtt zsíron, állandó kevergetés mellett, fedő alatt megpároljuk, sóval ízesítjük, és kevés folyadék hozzáadásával puhára főzzük. Menet közben a rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hozzáadjuk a zöldborsóval együtt a raguhoz, majd összekeverjük. Őzgerincformába rajuk, enyhén sós, borsos simára kevert tejföllel lefedjük, majd előmelegített 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. Tányérra borítjuk, a formát levesszük róla, újhagymával és petrezselyemzöldjével díszítve tálaljuk.