Formában sütött rizses hús
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg erdeigomba mix (mélyhűtött)
- 1 szál sárgarépa
- 1 petrezselyemzöld
- 15 dkg zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 20 dkg rizs
- 5 dkg mangalica zsír
- 2 dl tejföl
- só, bors
Elkészítési mód:
A húst, a hagymát, a zöldségekkel együtt felkockázzuk, a fokhagymát és a petrezselyemzöldjét pedig finomra vágjuk. A gombával együtt zsíron, állandó kevergetés mellett, fedő alatt megpároljuk, sóval ízesítjük, és kevés folyadék hozzáadásával puhára főzzük. Menet közben a rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hozzáadjuk a zöldborsóval együtt a raguhoz, majd összekeverjük. Őzgerincformába rajuk, enyhén sós, borsos simára kevert tejföllel lefedjük, majd előmelegített 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. Tányérra borítjuk, a formát levesszük róla, újhagymával és petrezselyemzöldjével díszítve tálaljuk.