Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg vaddisznócomb
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db kápia paprika
2 db paradicsom
10 dkg zöldborsó
1 csomó petrezselyemzöld
1 kg burgonya
2 ek. olívaolaj
2 dl olaj (burgonyasütéshez)
só, bors
Elkészítési mód:
A húst, a tisztított zöldségeket és a burgonyát kockákra, a fokhagymát karikákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk, majd a paradicsomot leforrázzuk, és a héját lehúzzuk. A zöldségeket a burgonya és a zöldborsó kivételével a hússal együtt olajon lesütjük, sóval ízesítjük és állandó kevergetés mellett kevés folyadék hozzáadásával puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót és pár percig tovább főzzük. A burgonyát forró olajban pirosra sütjük, összekeverjük a raguval és azután forrón tálaljuk.