Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Spenóttal töltött rántott pulykamell, mandulás brokkolival

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg pulykamell
  • 40 dkg spenót
  • 3 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • só, bors

Elkészítési mód:
A húst 8 szeletre vágjuk, sózzuk, folpackon keresztül egyenként kiklopfoljuk. A spenótleveleket jól átmossuk és a foghagymával együtt összevágjuk. Vajon felhevítjük és tejben pár perc alatt megfőzzük. Sóval beízesítjük, botmixerrel krémesítjük, majd összekeverjük a reszelt sajttal. A sajtós krémet elosztjuk a húsokra, majd feltekerjük és az enyhén sóval ízesített felvert tojásba mártjuk, azután zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a brokkolit sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk. Vajon felhevítjük a szeletelt mandulát. A töltött rántott húsokat legyezőre vágjuk, és köretként brokkolit tálalunk, majd ráöntjük a mandulát, koktélparadicsommal díszítve tálaljuk.
    

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben