Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Színes borjúragú párolt rizzsel

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg borjúcomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg zöldbab
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors

Párolt rizs
Hozzávalók:(4 személyre)

  • 32 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj


Elkészítési mód:
A húst, a tisztított zöldségeket kockákra, a fokhagymát karikákra vágjuk , majd a paradicsomot leforrázzuk, és a héját lehúzzuk. A zöldségeket a zöldborsó kivételével a hússal együtt olajon lesütjük, sóval, borssal ízesítjük és állandó kevergetés mellett kevés folyadék hozzáadásával puhára főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót és pár percig tovább főzzük. Közben a rizst olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát és addig főzzük, amíg a rizs puha lesz. Lefedjük, kb. 20 percig állni hagyjuk, a hagymát kivesszük belőle és a ragu mellé formázva tálaljuk, ízlésesen díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben