Fokhagymás kacsacomb sajtos spenótos metélttel

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 db kacsacomb
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl. olaj
  • 32 dkg. metélt tészta
  • 30 dkg spenót
  • 5 dkg. vaj


Elkészítési mód:
A húst sóval bedörzsöljük, lábasban ke¬vés olajon megpirítjuk. Mellérakjuk a többi hozzávalót, két ge¬rezd darabolt fokhagymát, és fel¬öntjük annyi vízzel, hogy ellep¬je. Egy forralás után, lassú tűzön félpuhára főzzük, majd tepsiben, olajjal meglocsolva pirosra süt¬jük, majd zúzott fokhagymával bekenjük. A tésztát sós vízben ki¬főzzük, lecsurgatjuk. A spenótot jól átmossuk, darabokra tépjük, leforrázzuk, és vajban megpárol¬juk, sóval ízesítjük, majd össze-keverjük a forró tésztával. A ka¬csacombok mellé köretként tálal¬juk, és reszelt sajttal meghintjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben