Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Konfitált báránycomb spenótos tésztaágyon retekcsírával

 

Hozzávalók (4 személyre)

  • 80 dkg báránycomb filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 5 dkg mangalica zsír
  • 4 db tojás
  • 1 tubus majonéz
  • 1 doboz retekcsíra
  • 30 dkg zöld tészta
  • só, őrölt és szemes bors

Elkészítési mód:
A combot a faggyútól megtisztítjuk. Lábasban a zsírt felhevítjük, majd belerakjuk a sóval, borssal bedörzsölt báránycombot, a darabolt fokhagymát, a hagymát és a petrezselyemzöldjét. Kérget pirítunk, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval után ízesítjük és alacsony hőfokon két óra hosszáig konfitáljuk (60°C-on abáljuk), majd a tűzről levéve melegen tartjuk. Közben a tojásokat sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk, éles késsel cikcakkra körbevágjuk. A sárgáját majonézzel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk és dresszing zsák segítségével a tojásfehérjébe visszatöltjük, ezután ráhelyezzük a másik fél tojásfehérjét kalapnak. Fekete borsból szemet, répából csőrt készítünk. A metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hevített vajban megforgatjuk. Végezetül a felszeletelt hús mellé meghintett retekcsírával és a főtt tojásból készített kis csibével ízlésesen tálaljuk.