foetel Konfitált báránycomb spenótos tésztaágyon retekcsírával

 

Hozzávalók (4 személyre)

80 dkg báránycomb filé

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

5 dkg mangalica zsír

4 db tojás

1 tubus majonéz

1 doboz retekcsíra

30 dkg zöld tészta

só, őrölt és szemes bors

Elkészítési mód:

A combot a faggyútól megtisztítjuk. Lábasban a zsírt felhevítjük, majd belerakjuk a sóval, borssal bedörzsölt báránycombot, a darabolt fokhagymát, a hagymát és a petrezselyemzöldjét. Kérget pirítunk, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval után ízesítjük és alacsony hőfokon két óra hosszáig konfitáljuk (60°C-on abáljuk), majd a tűzről levéve melegen tartjuk. Közben a tojásokat sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk, éles késsel cikcakkra körbevágjuk. A sárgáját majonézzel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk és dresszing zsák segítségével a tojásfehérjébe visszatöltjük, ezután ráhelyezzük a másik fél tojásfehérjét kalapnak. Fekete borsból szemet, répából csőrt készítünk. A metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hevített vajban megforgatjuk. Végezetül a felszeletelt hús mellé meghintett retekcsírával és a főtt tojásból készített kis csibével ízlésesen tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben