Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Spagetti Ádi módra

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 30 dkg spagetti
  • 10 dkg vargánya gomba (mélyhűtött)
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 4 db paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 ek parmezán sajt

Elkészítési mód:

A tésztát enyhén sós forró vízben harapósra főzzük (ne főzzük túl), majd leszűrjük és félrerakjuk. Közben a gombát és a csirkemellet kockákra, a szalonnát zsüliennre (metéltre), a petrezselyemzöldjét finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe rakjuk, majd a héjától megtisztítjuk. Olivaolajon a gombát és a szalonnát megpirítjuk, azt követően hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldjét és a paradicsomot. Az egészet zsírjára sütjük és sóval ízesítjük. A tejfölt a tejszínnel, a reszelt parmezán sajttal simára keverjük, és felöntjük vele a ragut. Vajjal dúsítjuk, majd összekeverjük a tésztával, és egy melegítés után, forrón tálaljuk.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben