Roston harcsaderék rántott rózsákkal

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg harcsaderék
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej karfiol
  • 1 fej brokkoli
  • 2 dl tej
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A harcsafiléket sós, tejes fokhagymás pácban érleljük. Sütés előtt a harcsafiléket szalvétára rakjuk, a páclevet felitatjuk róla, 8 szeletre vágjuk, olívaolajjal bekenjük és mindkét oldalát rostlapon aranybarnára sütjük. Menet közben a brokkolit és a karfiolt rózsákra szedjük. A tojásokat felverjük, sóval ízesítjük, azután a rózsákat egyenként belemártjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kirántjuk. A rántott rózsákat a hal mellé tálaljuk és citromkarikákkal díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben