foetel alföldi tányérhús

Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg szürkemarha comb

20 dkg tarhonya

60 dkg burgonya

10 dkg zöldborsó

10 dkg kolozsvári szalonna

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db paprika

2 db paradicsom

2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika

5 dkg mangalicazsír

só, őrölt bors

 

Elkészítési mód:

A marhahúst, a szalonnát, a burgonyát, a paprikát kockákra, a tisztított hagymát finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk. A hagymát, a paprikát és a szalonnát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük és zsírjára sütjük. Meghintjük őrölt paprikával, majd amikor a paprika elolvadt megkeverjük és hozzáadjuk a héjától leforrázott paradicsomot. Lassú tűzön kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett finom pörköltet készítünk. Közben a tarhonyát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Készre főzzük és összekeverjük a pörkölttel majd belerakjuk a zöldborsót, felöntjük 1 dl vízzel, pár perc forralás után paprika csíkokkal és újhagymával díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben