Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pontyfilé bundában roppanós zöldségekkel

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg pontyfilé
  • 2 db citrom
  • 3 db paprika (zöld, piros, sárga)
  • 1 db cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A pontyfilét 8 szeletre vágjuk, besózzuk és min. 1 óráig a hűtőbe tesszük. A lisztet tejfellel a 2 db tojással valamint a levesből megmaradt 3 db sárgájával krémesre keverjük, sóval ízesítjük. A hal szeleteket megforgatjuk benne, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a zöldségeket julienre vágjuk (metéltre) és enyhén sós vízbe kb. 5 percig forraljuk, majd lecsepegtetjük, és köretként tálaljuk a hal mellé.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben