topbar
fejlec01

foetel Őzgerincfilé vörösboros szilvaraguval burgonyafánkkal

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg őzgerincfilé

20 dkg szilvabefőtt

1 dl Halasi Portugiese

2 dkg vaj

1 ek. liszt

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 ek. cukor

2 ek. olaj

2 ek. mustár

só, bors

 

Elkészítési mód:

Az őzgerincfilét bekenjük mustárral, borssal, sóval meghintjük, alufóliába tekerjük és min. 1 napig hűtőben érleljük. A tepsibe helyezzük, 3 dl vízzel felöntjük, 200 °C-os előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. A fóliából kibontjuk, meglocsoljuk olajjal és 150 °C-on szép barnára sütjük. Vajon a szilvát megdinszteljük, őrölt szegfűszeggel, cukorral ízesítjük, liszttel meghintjük, felöntjük vörösborral és pár perc alatt készre főzzük. A felszeletelt hús mellé feltétnek a vörösboros szilvaragut és köretnek burgonyafánkot adunk.

 

Házi burgonyafánk  


Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg burgonya

30 dkg liszt

1 dl tej

3 db tojássárgája

1 ek. kristálycukor

2 dkg élesztő

2 ek. olívaolaj

1 ek. só

olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megmossuk és héjába feltesszük főzni. Amikor a villát könnyedén beletudjuk szúrni, akkor megfőtt, a tűzről levesszük, lehűtjük, meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. Langyos tejbe az élesztőt belecsipkedjük, megszórjuk cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet, a burgonyát és a tojássárgáját olívaolajjal és sóval együtt hólyagosra dagasztjuk, konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk megkelni. Amikor a tészta a duplájára dagadt, beolajozott kanál segítségével diónyi fánkokat formázunk és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben