foetel Őzgerincfilé vörösboros szilvaraguval burgonyafánkkal

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg őzgerincfilé

20 dkg szilvabefőtt

1 dl Halasi Portugiese

2 dkg vaj

1 ek. liszt

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 ek. cukor

2 ek. olaj

2 ek. mustár

só, bors

 

Elkészítési mód:

Az őzgerincfilét bekenjük mustárral, borssal, sóval meghintjük, alufóliába tekerjük és min. 1 napig hűtőben érleljük. A tepsibe helyezzük, 3 dl vízzel felöntjük, 200 °C-os előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. A fóliából kibontjuk, meglocsoljuk olajjal és 150 °C-on szép barnára sütjük. Vajon a szilvát megdinszteljük, őrölt szegfűszeggel, cukorral ízesítjük, liszttel meghintjük, felöntjük vörösborral és pár perc alatt készre főzzük. A felszeletelt hús mellé feltétnek a vörösboros szilvaragut és köretnek burgonyafánkot adunk.

 

Házi burgonyafánk  


Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg burgonya

30 dkg liszt

1 dl tej

3 db tojássárgája

1 ek. kristálycukor

2 dkg élesztő

2 ek. olívaolaj

1 ek. só

olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megmossuk és héjába feltesszük főzni. Amikor a villát könnyedén beletudjuk szúrni, akkor megfőtt, a tűzről levesszük, lehűtjük, meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. Langyos tejbe az élesztőt belecsipkedjük, megszórjuk cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet, a burgonyát és a tojássárgáját olívaolajjal és sóval együtt hólyagosra dagasztjuk, konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk megkelni. Amikor a tészta a duplájára dagadt, beolajozott kanál segítségével diónyi fánkokat formázunk és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben