Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Roston sült bazsalikomos kacsamell és máj, póréhagymás salátaágyon

Hozzávalók (4 főre):

  • • 4 db hízott kacsamell
  • • 1 egész hízott kacsamáj
  • • 1 cs. friss bazsalikom
  • • 40 dkg rukkolasaláta
  • • 3 gerezd fokhagyma
  • • 1 db póréhagyma
  • • só, bors,
  • • 1 dl olaj (pácoláshoz)
  • • 1 dl tej (májhoz)

Elkészítési mód:
A kacsamelleket borssal, sóval bedörzsöljük, apróra vágott bazsalikom leveleket adunk hozzá, és annyi olajjal öntjük fel, hogy ellepje. A kacsamájhoz darabolt fokhagymát adunk és tejjel felöntjük. Mindkettőt min. 2 napig hűtőben érleljük. Sütés előtt a kacsamell bőrét bekockázzuk és rostlapra téve, állandó forgatás mellett aranybarnára sütjük. A kacsamájról a tejet szalvétával felitatjuk, és langyos vizes késsel felszeleteljük, majd rostlapon 1-1 perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk. (Vigyázni kell, mert ha sokáig sütjük, elolvad a máj.) A póréhagymát felkarikázzuk, a rukkolával összekeverjük, tányérra adagoljuk, majd a kacsamellet és a kacsamáj szeleteket ráhelyezzük, azután friss bazsalikomlevéllel díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben