Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Borjúpofa tejfölös paprikás mártásban, zöldborsós metélttel

Hozzávalók (4 főre)

  • 60 dkg borjúpofa
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 szál répa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db héjától tisztított paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. kalocsai őrölt pirospaprika
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 30 dkg metélt tészta
  • 2 dkg vaj
  • 1 cs. kapor

Elkészítési mód:
A borjúpofahúst hártyájától megtisztítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, és egy lábasban kevés olajon forgatva pirosra sütjük. Belerakjuk a felaprított tisztított zöldségeket, majd zsírjára sütsük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön puhára pároljuk. A húst kivesszük a húsléből, hagyjuk kihűlni, majd nyolc szeletre vágjuk. A hús levét szitán áttörjük, visszahelyezzük a tűzhelyre, meghintjük őrölt pirospaprikával, felforraljuk és a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk. Újraforraljuk, habverővel krémesítjük, a hússzeleteket visszarakjuk és melegen tartjuk. Közben enyhén sós vízben a metélt tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a vajon megpárolt kapros zöldborsóval, és köretként tálaljuk a paprikás borjúpofa mellé.