Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tepsiben sült csirke hagymás pirított burgonyával - sült paprikával

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 kg csirke
  • 80 dkg burgonya
  •  2 fej vöröshagyma
  •  4 db színes zöldpaprika
  •  2 ek. olaj
  •  3 dkg mangalicazsír
  •  só

Elkészítési mód:
A feldarabolt csirkét besózzuk, tepsibe rakjuk, 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, és 200°C-on 10 percig pároljuk, majd a fóliát levesszük róla, meglocsoljuk olajjal és aranybarnára sütjük. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a finomra vágott, zsírban megpirított hagymával összekeverjük és lepirítjuk. A paprikát hosszában felszeleteljük, és roston megsütjük. Esztétikusan díszítve tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben