Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tepsiben sült csirke hagymás pirított burgonyával - sült paprikával (2)

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 fej karfiol
  • 2 db cukkini
  • 1 db tök
  • 8 db gombafej
  • 4 db paradicsom
  • 4 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • zsemlemorzsa
  • 1 dl sör
  • 1 dl tej
  • 5 dkg szezámmag
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, a cukkinit karikákra, a megtisztított, hámozott tököt hosszába, majd keresztbe vágjuk és az egészet a gombafejekkel együtt hideg vízzel jól átmossuk. A lisztet, a tojást, a tejet, a sört, a szezámmagot összekeverjük, sóval ízesítjük, és habverővel krémesítjük, a zöldségeket belemártjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, forró olajban aranybarnára sütjük.


Köret: Joghurtos uborkasaláta
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 db kígyóuborka
  • 2 dl joghurt
  • 5 dkg majonéz
  • 1 ek. mustár
  • 1 cs. kapor
  • 5 levél citromfű

Elkészítés:
A finomra vágott friss fűszereket összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a joghurttal, sóval ízesítjük, majd elvegyítjük a juliannere vágott uborkával. A joghurtos uborkasalátát köretnek tálaljuk a bundázott zöldségek mellé és paradicsommal, kaporral díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben