Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kacsamell kakukkfűvel fűszerezve, salátaágyon, pirított napraforgóval

Hozzávalók (4 főre)

  •  4 db kacsamell
  •  1 cs. kakukkfű
  •  1 ek. olívaolaj
  •  2 fej saláta
  •  2 db kápia paprika
  • 10 dkg olívabogyó
  •  1 db cukkini
  •  5 dkg pirított napraforgó
  • 0.5 dl balzsamecet

Elkészítési mód:
A kacsamelleket megmossuk, sóval és a finomra vágott friss kakukkfűvel bedörzsöljük, majd egyenként alufóliába tekerjük, tepsibe rakjuk és kb. 30 percig 150 °C-ra előmelegített sütőben pároljuk. A fóliából kibontjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és aranybarnára sütjük. Közben a salátát megmossuk, apróra tépkedjük, a paprikát, a cukkinit kockákra vágjuk és olívabogyóval összekeverjük, balzsamecettel ízesítjük és meghintjük pirított napraforgóval. A kacsamelleket felszeleteljük, rárakjuk a salátára és kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben