Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos csirkeragu párolt rizzsel

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg csirkemell
  •  1 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldbab
  •  1 db sárgarépa
  •  2 db kápia paprika
  •  2 szál rozmaring
  •  2 ek. olívaolaj
  •  1 ek. liszt
  •  só

Párolt rizs
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 32 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj

.
Elkészítési mód:
A csirkemellet kockákra, a zöldbabot darabokra, a paprikát csíkokra, a répát karikákra, a hagymát apró kockákra vágjuk. Olajon a húst a zöldségekkel lepirítjuk, friss rozmaringgal, sóval ízesítjük, liszttel meghintjük, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és készre főzzük. Közben a rizst olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát és addig főzzük, amíg a rizs puha lesz, lefedjük tiszta konyharuhával, majd 20 percig állni hagyjuk és a hagymát kivesszük belőle. Ízlésesen díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben