Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rántott sertéskaraj majonézes burgonyával

Hozzávalók: (4 személyre)

  •  8 szelet sertéskaraj
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj (sütéshez)
  • A körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 tubus majonéz

Elkészítési mód:

A hússzeleteket besózzuk, folpackon keresztül kiklopfoljuk, tört fokhagymával bedörzsöljük, jénaiba rakjuk, tejjel felöntjük, s egy napig hűtőben érleljük. A karajt habosra felvert, enyhén sós tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, azaz bepanírozzuk, (megj.: Én nem használok a panírozáshoz lisztet.) majd forró olajban aranybarnára sütjük. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Azt követően majonézzel összekeverjük és köretként tálaljuk a rántott karaj mellé. Citromkarikákkal, paradicsommal és petrezselyemmel díszítve kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben