Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Laskatói harcsapaprikás túrós csuszával

Hozzávalók (10 főre):


• 2 kg harcsafilé
• 20 dkg füstölt szalonna
• 5 db kápia paprika
• 1 fej vöröshagyma
• 5 db paradicsom
• 80 dkg csuszatészta
• 1 cs. kapor
• 30 dkg túró
• 5 dkg őrölt pirospaprika
• 2 ek. liszt
• 3 dl tejföl
• só

Elkészítési mód:
A harcsát feldaraboljuk, a szalonnát, a paprikát, a hagymát, a meghámozott paradicsomot apró kockákra vágjuk. Bográcsban a szalonnát lassú tűzön megsütjük, félre tesszük.Zsírjában a hagymát és a paprikát lesütjük, meghintjük őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, és felöntjük 1 l hal alaplével. Sózzuk, majd krémesre főzzük. Ezután belerakjuk a halat, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Meghintjük liszttel, összekeverjük, hozzáadunk 1 dl tejfölt és felforraljuk, s ha kell hal alaplével pótoljuk a folyadékot.
Közben sós vízben a csuszatésztát kifőzzük, lecsurgatjuk, összekeverjük a szalonnával, a túróval, a finomra vágott kaporral és a maradék tejföllel meglocsoljuk, majd lepirítjuk, kaporral díszítve tálaljuk a harcsapaprikás mellé.


Hal alaplé:
Hozzávalók:

• 50 dkg halaprólék
• 5 dkg bőrös szalonna
• 1 fej vöröshagyma
• 1 db zöldpaprika
• 3 db paradicsom
• 2 dkg őrölt pirospaprika
• só

Elkészítési mód:
A hagymát, a paprikákat, a paradicsomot feldaraboljuk, majd a felkockázott szalonnán lepirítjuk, hozzáadjuk a halaprólékot, meghintjük őrölt pirospaprikával és sóval ízesítjük. Felöntjük 1,5 l vízzel, és lassú tűzön 2 órán keresztül készre főzzük, majd szűrőn keresztül lepasszírozzuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben