Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Hagymás csülök sültburgonyával

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 db első csülök
  • 5 fej hagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 dl olaj (a burgonyasütéshez)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 dl sör
  • friss rozmaring és bazsalikom

Elkészítési mód:
A csülköket kifilézzük, majd feltekerve egyenként összekötözzük. Enyhén sós, bazsalikomos, rozmaringos lében konfitáljuk (abáljuk), majd 180 °C-os előmelegített sütőben olívaolajjal és sörrel locsolgatva pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a zsineget levágjuk róla, felszeleteljük és a hús mindkét oldalát forró olajban pirosra sütjük. Közben a karikára vágott hagymát olajon megpirítjuk, a burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk, forró olajban kisütjük és köretként tálaljuk a hús mellé.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben