foetel Hagymás csülök sültburgonyával

Hozzávalók (4 személyre):

4 db első csülök

5 fej hagyma

1 kg burgonya

1 dl olaj (a burgonyasütéshez)

2 ek. olívaolaj

1 dl sör

friss rozmaring és bazsalikom

 

Elkészítési mód:

A csülköket kifilézzük, majd feltekerve egyenként összekötözzük. Enyhén sós, bazsalikomos, rozmaringos lében konfitáljuk (abáljuk), majd 180 °C-os előmelegített sütőben olívaolajjal és sörrel locsolgatva pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a zsineget levágjuk róla, felszeleteljük és a hús mindkét oldalát forró olajban pirosra sütjük. Közben a karikára vágott hagymát olajon megpirítjuk, a burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk, forró olajban kisütjük és köretként tálaljuk a hús mellé.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben