Hozzávalók (4 személyre):
4 db első csülök
5 fej hagyma
1 kg burgonya
1 dl olaj (a burgonyasütéshez)
2 ek. olívaolaj
1 dl sör
friss rozmaring és bazsalikom
só
Elkészítési mód:
A csülköket kifilézzük, majd feltekerve egyenként összekötözzük. Enyhén sós, bazsalikomos, rozmaringos lében konfitáljuk (abáljuk), majd 180 °C-os előmelegített sütőben olívaolajjal és sörrel locsolgatva pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a zsineget levágjuk róla, felszeleteljük és a hús mindkét oldalát forró olajban pirosra sütjük. Közben a karikára vágott hagymát olajon megpirítjuk, a burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk, forró olajban kisütjük és köretként tálaljuk a hús mellé.