Citromfüves omlós báránylapocka petrezselymes galuskával, zöldség tempurával

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg báránylapocka filé
  • 1 kisfej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 csomó citromfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. olívaolaj

 

Elkészítési mód:
A megmosott húst sóval bedörzsöljük, lábasba rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és kérget pirítunk rá, majd a hozzávalókat belerakjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön félpuhára főzzük. A húst kivesszük, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk és 150 °C-os sütőben pirosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni és nyolc szeletre vágjuk. A húslét felforraljuk, a tetejét liszttel meghintjük (stauboljuk), amikor a liszt elolvad rajta, habverővel simára keverjük és a húst belerakjuk. Egy forralás után a galuskával és a zöldség tempurával tálaljuk.

Petrezselymes galuska
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • olaj, só

Elkészítési mód:
A tojásokat a liszttel és a finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük, sóval ízesítjük. Galuska szaggatóval enyhén sós, forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk, azután addig főzzük, míg a galuskák a víz tetejére feljönnek és leszűrjük.

Zöldség tempura:

  • 1 db cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paprika
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 1 dl hideg szódavíz
  • olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A keményítőt, a lisztet, a hideg szódavizet habverővel simára keverjük, sóval ízesítjük, a hosszába vágott zöldségeket beleforgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben