Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Jércerizottó oregánóvirággal fűszerezve, spárgával és kéksajttal

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 db jérce
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 3 db friss bazsalikomlevél
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 cs. kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 cs. citromfűvirág levéllel
  • 1 cs. spárga
  • 40 dkg rizs
  • 5 dkg kéksajt
  • 1 ek. olívaolaj
  • szemes bors, só, vegeta

Elkészítési mód:
A jércét megtisztítjuk, átmossuk, beletesszük egy fazékba, azt vízzel felöntjük és felforraljuk. Azt követően a levet leöntjük róla, majd ismét felöntjük 1,5 l vízzel, és visszatesszük a tűzhelyre. Belerakjuk a tisztított zöldségeket, a fűszereket, felforraljuk, és lassú tűzön gyöngyöztetve 3 órán át főzzük, majd leszűrjük. A húst kifilézzük, és a megfőtt zöldségekkel együtt apró kockákra vágjuk. A spárgát pár perc alatt enyhén citromos, sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel lehűtjük, és félrerakjuk. Az átmosott rizst üvegesre pirítjuk, levessel felöntjük, és állandó kevergetés mellett, addig főzzük, míg puha lesz. Hozzáadjuk a kockázott húst, a zöldségeket, belereszeljük a kéksajtot, majd összekeverjük és konyharuhával lefedjük. 10-15 percig állni hagyjuk, majd formázva tálaljuk. Spárgával és oregánóvirággal díszítve kínáljuk, snidlinggel megszórjuk.