Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fokhagymás aprópecsenye friss rozmaringgal, sajtos makarónival

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 szál rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors

A körethez:

  • 30 dkg makaróni

 


Elkészítési mód:
A megmosott húst és a szalonnát kockákra, a rozmaringot, a fokhagymát finomra vágjuk, forró olajon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a leforrázott héjától tisztított paradicsomot és puhára főzzük. Közben a spagettit enyhén sós, olajos vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Köretként forrón tálaljuk az aprópecsenye mellé és megszórjuk reszelt sajttal. Paradicsommal, rozmaringgal, snidlinggel meghintve kínáljuk.

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben