Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csirke combja ropogósan, snidlinges jázminrizzsel

 

Hozzávalók
(4 személyre):

  • 8 db csirkecomb
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. olívaolaj
  • 30 dkg rizs
  • 1 cs. snidling

Elkészítési mód:
A megmosott combokat lábasba rakjuk, olivaolajjal meglocsoljuk, megsózzuk és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön félpuhára főzzük. A húst kivesszük, tepsibe rakjuk, és 150 °C-os sütőben pirosra sütjük. A húsnak a levét felforraljuk, a tetejét liszttel meghintjük (stauboljuk), amikor a liszt elolvad, habverővel simára keverjük, és krémesre főzzük. A rizst olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk finomra vágott snidlinggel, felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük és puhára főzzük, majd tálalásig az edényt konyharuhával letakarjuk, és fedővel hermetikusan lezárjuk. A húst tányérra rakjuk, saját szaftjával leöntjük, és a rizst köretként díszítve tálaljuk mellé.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben