foetel Csirke combja ropogósan snidlinges jázminrizzsel

 

Hozzávalók
(4 személyre):

8 db csirkecomb

1 kis fej vöröshagyma

1 db paradicsom

1 cs. petrezselyemzöld

1 ek. liszt

1 kk. olívaolaj

30 dkg rizs

1 cs. snidling

 

Elkészítési mód:

A megmosott combokat lábasba rakjuk, olivaolajjal meglocsoljuk, megsózzuk és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön félpuhára főzzük. A húst kivesszük, tepsibe rakjuk, és 150 °C-os sütőben pirosra sütjük. A húsnak a levét felforraljuk, a tetejét liszttel meghintjük (stauboljuk), amikor a liszt elolvad, habverővel simára keverjük, és krémesre főzzük. A rizst olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk finomra vágott snidlinggel, felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük és puhára főzzük, majd tálalásig az edényt konyharuhával letakarjuk, és fedővel hermetikusan lezárjuk. A húst tányérra rakjuk, saját szaftjával leöntjük, és a rizst köretként díszítve tálaljuk mellé.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben