Hozzávalók
(4 személyre):
8 db csirkecomb
1 kis fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 cs. petrezselyemzöld
1 ek. liszt
1 kk. olívaolaj
30 dkg rizs
1 cs. snidling
só
Elkészítési mód:
A megmosott combokat lábasba rakjuk, olivaolajjal meglocsoljuk, megsózzuk és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön félpuhára főzzük. A húst kivesszük, tepsibe rakjuk, és 150 °C-os sütőben pirosra sütjük. A húsnak a levét felforraljuk, a tetejét liszttel meghintjük (stauboljuk), amikor a liszt elolvad, habverővel simára keverjük, és krémesre főzzük. A rizst olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk finomra vágott snidlinggel, felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük és puhára főzzük, majd tálalásig az edényt konyharuhával letakarjuk, és fedővel hermetikusan lezárjuk. A húst tányérra rakjuk, saját szaftjával leöntjük, és a rizst köretként díszítve tálaljuk mellé.