Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos malactarja olívában érlelt sült paprikával, burgonyapürével

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg malactarja
  • 1 kisfej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 4 db olívában érlelt sültpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. rozmaring
  • 1 kk. olívaolaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
A húst megmossuk, sóval bedörzsöljük, a paprika kivételével a többi hozzávalóval alufóliára rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, becsomagoljuk, tepsibe tesszük, 1 dl vizet öntünk alá és 150 °C-os sütőben 30 percig pároljuk, majd a fóliából kicsomagoljuk és pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután nyolc szeletre vágjuk, visszarakjuk a tepsibe és az érlelt paprikákat a tetejére rakjuk, 5-10 percig tovább sütjük. Forrón, burgonyapürével tálaljuk.

Olívában érlelt sültpaprika

Elkészítési mód:
A paprikát kevés olajban megsütjük, majd annyi olívaolajat öntünk rá, hogy ellepje. Így hűtőszekrényben nagyon sokáig eltartható.

Burgonyapüré
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl

Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, sóval ízesítjük, majd habverővel simára keverjük.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben