topbar
fejlec01

foetel Marhaszelet vadas mártásban zsemlegombóccal

 

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg marhahús

2 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

1 fej vöröshagyma

4 db babérlevél

3 db citrom

1 ek. cukor

1 ek. mustár

1 dl tejföl

1 ek. liszt

só, szemesbors

olaj

A zsemlegombóchoz :

30 dkg liszt

2 db zsemle

3 dl tej

2 tojás

2 dl víz

1 ek. étolaj

 

Elkészítési mód:

A répaféléket karikára, a hagymát finomra vágjuk. A húst egészben sóval bedörzsöljük, és forró olajban, körbe kérget sütünk. Hozzáadjuk a zöldségeket és az egészet lepirítjuk. Babérlevéllel, szemes borssal fűszerezzük, darabolt citrommal ízesítjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön megfőzzük. A húst kivesszük, a levét szűrőn áttörjük, és botmixerrel krémesítjük. Kevés olajon a cukrot karamelizáljuk, hozzáadjuk a lisztet, majd ráöntjük a krémet, a tejfelt, a mustárt és állandó kevergetés mellett készre főzzük, majd a nyolc szeletre vágott húst belerakjuk. A tejet felforraljuk, és a kockázott, pirított zsemlére öntjük. A lisztet a tojással, a sóval és az olajjal víz hozzáadásával simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlekockákat. A tésztát egy kisebb merőkanállal beleszaggatjuk az enyhén sós forrásban lévő vízbe. Amikor a gombócok a víz tetejére feljöttek, leszűrjük, és köretként tálaljuk a hús mellé.

 


 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben