Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Marhaszelet vadas mártásban zsemlegombóccal

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 dkg marhahús
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db babérlevél
  • 3 db citrom
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. mustár
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • só, szemesbors
  • olaj

A zsemlegombóchoz :

  • 30 dkg liszt
  • 2 db zsemle
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 dl víz
  • 1 ek. étolaj

Elkészítési mód:
A répaféléket karikára, a hagymát finomra vágjuk. A húst egészben sóval bedörzsöljük, és forró olajban, körbe kérget sütünk. Hozzáadjuk a zöldségeket és az egészet lepirítjuk. Babérlevéllel, szemes borssal fűszerezzük, darabolt citrommal ízesítjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön megfőzzük. A húst kivesszük, a levét szűrőn áttörjük, és botmixerrel krémesítjük. Kevés olajon a cukrot karamelizáljuk, hozzáadjuk a lisztet, majd ráöntjük a krémet, a tejfelt, a mustárt és állandó kevergetés mellett készre főzzük, majd a nyolc szeletre vágott húst belerakjuk. A tejet felforraljuk, és a kockázott, pirított zsemlére öntjük. A lisztet a tojással, a sóval és az olajjal víz hozzáadásával simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlekockákat. A tésztát egy kisebb merőkanállal beleszaggatjuk az enyhén sós forrásban lévő vízbe. Amikor a gombócok a víz tetejére feljöttek, leszűrjük, és köretként tálaljuk a hús mellé.

 


 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben