Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Almával töltött rántott palacsinta, vaníliás mogyoróöntettel

 

Hozzávalók: (4 személyre)

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 ek. olaj
  • szódavíz

A sütéshez:

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • olaj

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Kisütjük a tésztát, a tölteléket elosszuk a palacsintákba, majd a két szélét behajtjuk és feltekerjük. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban aranybarnára sütjük. Vaníliás mogyorómártással és almával díszítve szervírozzuk.

A töltelékhez:

  • 6 db alma
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • 2 dkg margarin
  • 2 ek. búzadara

Elkészítési mód:
Az almát a héjától megtisztítjuk, lereszeljük, összekeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd botmixerrel krémesítjük. A margarint felhevítjük, hozzáadjuk az almapépet, és állandó kevergetés mellett simára főzzük, majd búzadarával összekeverjük.


A vaníliás mogyorómártáshoz:

  • 5 dl tej
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. liszt
  • 10 dkg mogyoró
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg vaj

Elkészítési mód:
Vajon a mogyorót megpirítjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a tejjel, a cukrokkal beízesítjük és habverővel állandó kevergetés mellett krémesre főzzük.
 

 

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben