Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Malaccsülök ropogósan

 

Hozzávalók:

  • 1 db malac comb
  • 3 g. fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 szál friss rozmaring
  • 1 dl sör
  • 5 dkg szalonna
  • só, bors

A malac combot edénybe rakjuk, hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, a hagymát és a friss rozmaringot, majd annyi sós vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Egy forralás után hagyjuk kihűlni, és 2 napig hűtőben érleljük. A nedves pácléből kivesszük, tepsibe rakjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, fóliával lefedjük, majd 200 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30 percig pároljuk. Ez után a fóliát levesszük, és tovább sütjük 150°C –on. Menet közben sörben áztatott szalonnával sűrűn kenegetjük, és szép, ropogós, aranybarnára sütjük. Melléje serpenyős burgonyát tálalunk, kakastaréjjal és lilahagymával díszítjük, majd megszórjuk kockázott pritaminpaprikával.


 

Serpenyős burgonya (480 kcal/fő)
Hozzávalók (4 személyre)

  • 40 dkg burgonya
  • 40 dkg pecsenye kacsamáj
  • 4 fej lilahagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg magvak (tök-fenyő-napraforgómag)
  • 1 ek. olaj

Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymát finomra, a kacsamájat, a pritaminpaprikát kockára vágjuk, hozzáadjuk a magvakat, olajon megdinszteljük, sóval ízesítjük, és összekeverjük a burgonyával, majd 10 perc alatt sütőben megsütjük. A szalonnát 4 felé vágjuk, bevagdaljuk, megsütjük úgy, hogy kakastaréj formája legyen és a végét őrölt paprikába mártjuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben