Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertéskaraj csőben sütve zöld rizzsel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg sertéskaraj filé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 40 dkg karfiol
  • 40 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:
A húst 8 szeletre vágjuk, majd kevés olajon elősütjük. Menet közben a karfiolt és a brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, vajon megpároljuk, botmixerrel krémesítjük és bekenjük vele a hússzeleteket. A sajtot 8 szeletre vágjuk és lefedjük vele a krémmel bevont húst. Szalamanderba rakjuk és addig sütjük míg a teteje szép aranybarna lesz. Köretként zöld rizst ajánlok.

Zöld párolt jázminrizs (200 kcal/fő)
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 32 dkg jázminrizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 csomó petrezselyemzöld
  • 2 dkg vaj

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk. (Így a rizs fölszívja a nedvességet.) A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben a petrezselyemzöldet leturmixoljuk, vajon megpároljuk és összekeverjük a párolt rizzsel. A hús mellé formázva köretként tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben