Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg erdei gombamix
1 fej vöröshagyma
1 db TV- paprika
2 db paradicsom
1 csomó friss bazsalikom
4 tojás
2 dkg őrölt pirospaprika
2 ek. olaj
1 ek. liszt
2 dl tejföl
só
Elkészítési mód:
A gombát, a paprikát, a hagymát és a bazsalikomot finomra vágjuk, majd olajon megpirítjuk, meghintjük őrölt pirospaprikával, és hozzáadjuk a meghámozott, kockázott paradicsomot. Felöntjük 2 dl vízzel, sóval ízesítjük, és lassú tűzön puhára főzzük. Végezetül behabarjuk a simára kevert tejfölös liszttel, és egy forralás után tükörtojással díszítve rizi-bizivel tálaljuk.
Rizi-bizi
Hozzávalók:
(4 személyre)
20 dkg jázminrizs
20 dkg zöldborsó
3 dkg vaj
só
Elkészítési mód:
A rizst megmossuk, 1l enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a vajon megpárolt zöldborsóval.